Bandiću noćas naglo pozlilo

Do nacionala.hr su u noći sa subote na nedjelju iz medicinskih krugova dospijele tvrdnje da je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nešto prije ponoći navodno naglo pozlilo. Prema istim tvrdnjama to se navodno dogodilo u njegovom stanu u Bužanovoj ulici u Zagrebu gdje se zaputila ekipa Hitne pomoći  iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba  i prevezla ga u jednu od zagrebačkih bolnica. Prema zasad nepotvrđenim informacijama navodno se radilo o problemima sa srcem.  Ekipa portala nacional. hr zaputila se pred Bandićevu zgradu gdje se zadržala 45 minuta. Ispred zgrade se nije moglo primjetiti ništa neuobičajeno, osim što je od ponoći do 00.30 pred zgradom stajao taksi Cameo koji se potom prazan zaputio u nepoznatom pravcu.  Zbog  kasnih noćnih sati nije bilo boguće dodatno provjeriti te tvrdnje.

Prema Nacionalu dostupnim informacijama ova vijest  proširila se u novinarskim krugovima  koji su se u medicinskim krugovima raspitivali jeli Bandić umro usljed srčanog udara. Oko 1 sat ispred zgrade u Bužanovoj počele su se okupljati fotoreporteri.

 

28.02.2021., Zagreb – Zgrada u Bužanovoj 4 u kojoj stanuje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Photo: Sasa Zinaja/NFoto

 

28.02.2021., Zagreb – Zgrada u Bužanovoj 4 u kojoj stanuje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Photo: Sasa Zinaja/NFoto

 

U lipnju lani, nakon što se nekoliko dana nije osjećao dobro, Bandić je bio na pregledu u KBC Zagreb, o čemu je javnost obavijestila njegova glasnogovornica Ivanka Čuljak Milidrag. Zagrebački gradonačelnik tada je otišao na pregled jer je teško hodao i na događanju u Sesvetama nije upio održati predviđeni govor , a kasnije je sam objasnio da se osjećao loše  jer je zaboravio popiti propisanu terapiju za tlak. Preporučeno mu je tada da obavi detaljniji liječnički pregled.

U istoj bolnici u listopadu 2017. godine  Bandiću je ugrađen stent zbog jakog suženja krvne žile srca. Operativni zahvat tada je izveo  doc.dr. Joško Bulum, šef jedinice za invazivnu i intervencijsku kardiologiju KBC-a Zagreb, a zagrebački gradonačelnik nekoliko sati nakon operativnog zahvata vratio se na svoje radno mjesto kada se i saznalo da je imao kardiološku intervenciju. Iste godine je  operirao i bruh koji je dobio na lijevoj preponi. Godinu dana poslije, 2018.,  Bandić je bio hitno hospitaliziran u Klinici za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne emobolije, a i ranije , tijekom svog mandata imao je zdravstvenih poteškoća – 2003. imao je moždani udar, a 2016. je u dva navrata operirao sinuse.

Bandić, koji je više od 20 godina na čelu Zagreba, ponovno je u utrci za gradonačelnički mandat, a kao adute nedavno je naveo svoj rad, solidarnost, zajedništvo, kontinuitet i sigurnost poručujući političkim suparnicima “Ljudi će sve ostalo reći”. Posljednjih mjeseci, iako i dalje tvrdi da je pun energije,  ipak je vidljivo da nije u fizičkoj kondiciji kao nekad, a govor mu je sve promukliji.

uskoro opširnije….

 

 

 

Komentiraj