Bandićeva zamjena u Saboru objasnio zašto je bio suzdržan kod opoziva Divjak

Željko Lacković, koji je u Hrvatski sabor došao kao zamjena Milana Bandića, jedini je bio suzdržan kod glasanja za opoziv ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Novinarima u Saboru rekao je da je bio suzdržan jer još postoji nada da EU projekt za Sveučilište Sjever, koji nije prošao ocjenjivanje, ipak prođe iako jest za opoziv minstrice Divjak. Tvrdi da ga Milan Bandić nije zvao, prenosi N1.

“Prvenstveno kod glasovanja meni je prioritet bila činjenica da projekt Sveučilšta Sjever i 15 STEM laboratorija koji se trebaju raditi u Koprivnici nije dobio pozitivnu ocjenu prilikom ocjenjivanja EU projekata, 50 projekata je prošlo, ovaj jedini nije, i trebalo je ići na novu evaluaciju što je potvrdio i Upravni sud i taj se predmet nalazi ponovno na rješavanju u MZO-u”, rekao je saborski zastupnik Željko Lacković.

Sada nije glasao za odlazak jer je predmet na ponovnom odlučivanju i o tome je razgovarao s premijerom i ministrom Markom Pavićem čije je minstarstvo tijelo koje obrađuje u drugom postupku i vidio je želju da se riješi problem. “Gledam ovo glasovanje kao odnos prema ministrici Divjak koja nije zaslužila da dobije podršku mene kao nekoga tko dolazi iz Koprivničko-križevačke županije.”

Komentiraj