Zarko Basic/PIXSELL

BANDIĆEV ŽESTOK GOVOR U KERESTINCU “Povampirene ustaše ljude su pobile kao pse”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je, na komemoraciji 75. obljetnice proboja zatočenika ustaškog konclogora u Kerestincu – borbe koju je preživjelo samo 15 od 111 logoraša, održao protuustaški govor.

“Ovdje je stradao cvijet hrvatske intelektualne mladosti. Ovdje su povampirene ustaše, nakon proboja logoraša, pohvatale te ljude i pobile ih kao pse. To treba jasno reći”, žestoko je poručio Bandić, prenosi HRT.

Bandić je dodao da je NDH bila sve, samo ne slobodna, demokratska i hrvatska tvorevina. “Ona je bila zločinačka, izdajnička i kvislinška, rekao je Bandić i dodao da za zločine koje je pobjednička, antifašistička strana počinila u ratnoj i poratnoj Jugoslaviji, treba odgovarati i da se o njima mora govoriti.”

“Ali ne možemo brkati hrvatski antifašizam, koji predstavlja pogled na svijet, koji je civilizacijska stečevina i preduvjet slobode, s državom koja je nastala na rasnim zakonima. Te dvije stvari nikada se ne mogu uspoređivati”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Komentiraj