Bandićev vozač Ivan Jurčić vodio je Milu Horvat u Beč

U nastavku suđenja Milanu Bandiću i ostalima u ponedjeljak je svjedočio Bandićev vozač Ivan Jurčić.

“Kao vozač sam gradonačelniku na raspolaganju 24 sata dnevno, ali ima još i drugih vozača koji ga povremeno voze”, rekao je Jurčić i na pitanje USKOK-a koje automobile je koristio zagrebački gradonačelnik rekao: “Bandić je koristio Passat, Touareg, Audi A6 i Multivan”.

Kazao je kako je Milu Horvat osobno vozio na put u inozemstvo, te kako zna da nije zaposlenica Grada Zagreba. “Znam da je bila bolesna, ali se ne sjećam tko je dao nalog”, rekao je Bandićev vozač. Međutim, u istrazi je rekao da ju je vozio u Beč na pregled te da je nalog dao sam Milan Bandić, a njemu je to naložio Miro Laco, prenosi Index.

“Na put je išla s prijateljicom. Odveo sam ih ravno u bolnicu, sačekao sam ih i odveo u centar grada gdje su ostale neko vrijeme pa u me zvale da ih pokupim i krenuli smo ravno u Zagreb”, kazao je i dodao kako misli da je Milu Horvat još jednom netko službenim automobilom vozio u Beč.

Danas se Jurčić nije mogao sjetiti da je Dijana Muhović koristila službeni automobil za odlazak na putovanja u inozemstvo. Međutim, u istrazi je rekao da mu je Laco naložio da opere i natoči službeni auto i da joj preda auto. Dijana Muhović u optužnici se spominje kao osoba koja je službenim gradskim autom išla na višednevni pogreb majke, koja je i dan danas živa.

Ispitivali u ga i o Sandri Perković po koju je Bandić poslao službeni automobil u Medulin jer mu je hitno zatrebala u Gradskoj Skupštini. Jurčić je rekao da ne zna ništa o tom korištenju službenog automobila.

Jurčić se ne sjeća ni je li u USKOK-u ispitan više puta ili samo jednom. Ispitan je i drugi put, godinu dana nakon prvog iskaza. “Ne sjećam se da sam tamo bio, ni da ste me ispitivali”, rekao je zaboravni Jurčić.

Komentiraj