Iako zbog teškog prometnog prekršaja nije snosio sankcije kod svog poslodavca, službeni vozač zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ipak će biti kažnjen, javlja N1.

Iz Policijske uprave zagrebačke doznaje se kako je vozaču izdana kazna za prometne prekršaje ovjekovječene kamerom, piše tportal.

Vozač je, podsjetimo, prošlog petka iskrcao gradonačelnika Bandića na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice te nonšalantno napravio nekoliko prekršaja. Sve su zabilježile kamere koje su bile u blizini.

Kako se doznaje iz Policijske uprave zagrebačke, vozač je prekršio članak 12. stavak 4. Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, koji se odnosi na nepoštivanje prometnih znakova, za što je kazna 500 kuna. Gradonačelnikov vozač ogriješio se i o članak 59. stavak 1. koji se odnosi na prolazak kroz crveno svjetlo. Zapriječena kazna za ovaj prekršaj iznosi od dvije do pet tisuća kuna te dva kaznena boda.

“Sukladno zakonskim ovlastima, utvrđen je identitet počinitelja prekršaja u konkretnom slučaju, povodom čega mu je izdana propisana sankcija zbog prekršaja iz članka 12. st. 4. i 59. st. 1. toč. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, kažu iz policije.

Komentiraj