Bandićev Klub povukao amandman za besplatne udžbenike

Goran Stanzl/PIXSELL

‘Bandićev’ saborski Klub u ponedjeljak je povukao svoj amandman da se u državnom proračunu za 2019. osiguraju sredstva za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj.

Tijekom vikenda imali smo dodatne konzultacije, sve što smo čuli i vidjeli ponukalo nas je da vjerujemo u ono što su izjavili predstavnici resornog ministarstva i sam premijer Andrej Plenković da će se tijekom 2019. preraspodjelom osigurati sredstva za besplatne udžbenike, objasnio je u ime kluba Robert Jankovics, uoči saborskog glasovanja o 217 amandmana na predloženi državni proračun.

Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika predlagao je da se 280 milijuna kuna potrebnih za besplatne udžbenike ‘povuče’ sa stavke Ministarstva obrane, opremanje višenamjenskih borbenih zrakoplova, s obzirom na to da još nije poznat datum potpisivanja tog ugovora.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja će, u suradnji s drugim tijelima, osmisliti model financiranja udžbenika za učenike svih osnovnih škola u državi te utvrditi potreban dodatni iznos financijskih sredstava kako bi se po donošenju Vladine odluke o uštedama putem preraspodjele na proračunskim pozicijama mogla osigurati potrebna sredstava, objasnila je u petak državna tajnica Branka Ramljak, nakon što je odbila amandman Bandićeva Kluba.

Komentiraj