HINA/ Edvard ŠUŠAK

Bandić zbog žičare na Sljemenu uči za vozača bagera

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak su potpisali ugovor o darovanju državnog zemljišta za izgradnju žičare na Sljemenu.

Bandić se, kako prenosi N1, na konferenciji za novinare pohvalio kako uči za vozača bagera, te da će uskoro početi kopati kada krenu radovi na žičari. “Kada krenu radovi na žičari Sljeme vidjet ćete me u bageru kako kopam”, najavio je Bandić.

Ministar državne imovine Goran Marić istaknuo je turistički potencijal ove priče u kojoj veliku ulogu igra i zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu. Pohvalio se da je njegovo ministarstvo do sada potpisalo ugovore s jedinicama lokalne uprave vrijedne 1 milijardu kuna.

Na novinarsko pitanje o konferenciji za novinare zagrebačke oporbe na Silvestrovo, Bandić je rekao kako su je vodili ljudi koji nisu napravili ni kućicu za njegovog Rudija. Ustvrdio je da radovi traju već dvije i pol godine, a žičarom će se moći voziti od 2020. godine.

Podsjetimo, na Silvestrovo je objavljeno kao je zagrebačka tvrtka GIP PIONIR odabrana za tvrtku koja će graditi novu sljemensku žičaru, a cijena gradnje bit će oko 300 milijuna kuna, bez PDV-a, navodi se u “Odluci o odabiru” Grada Zagreba od 31. prosinca, koju je potpisao gradonačelnik Milan Bandić.

U odluci se navodi da je ponuda ponuditelja GIP PIONIR, po cijeni od 299.790.853,96 kuna, bez PDV-a, u potpunosti sukladna uvjetima nabave i kao takva valjana, ocijenjena brojem bodova 100 od 100, te je ekonomski najpovoljnija ponuda.Odabrana tvrtka GIP PIONIR koja će graditi novu, rušila je i staru sljemensku žičaru. Početkom 2017. ta je tvrtka, naime, pobijedila na natječaju za uklanjanje infrastrukture stare sljemenske žičare vrijednom 5,6 milijuna kuna.

Komentiraj