BANDIĆ “Zašto bi mi bilo neugodno, nemojte me vrijeđati”

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u četvrtak je na Županijskom sudu počelo suđenje za ‘aferu štandovi’, a prvog dana suđenja preslušavali su se telefonski razgovori između Bandića, Ivice Lovrića i Željke Markić.

Novinarka N1 televizije upitala je Bandića je li mu negodno nakon što je na suđenju čulo na koji su se način ugovarali poslovi, a Bandić je odgovorio: “Zašto bi mi bilo neugodno, ja sam ponosan na to. Pogledajte još jednom pa postavite pitanje. Nemojte me vrijeđati, molim vas”.

U jednoj je svojoj izjavi, koja je puštena na suđenju, Bandić rekao kako ‘nije davao nikakve novce, ni za plakate, ni za letke’. “Pogledajte još jednom snimku, krivo gledate snimku, opterećeni ste”, uzvratio je zagrebački gradonačelnik.

O tome ima li premijer Andrej Plenković potrebnu parlamentarnu većinu kazao je: “To ćete pitati premijera Plenkovića. Mi ćemo zadnji napustiti ovu Vladu, ali uz želju i zahtjev da se brže donose odluke i da neke projekte grada Zagreba i države od jeseni počnemo reealizirati – bila to dječja bolnica, Imunološki zavod, tramvajska veza sa zračnom lukom, svakako ćemo tempo morati dići”, rekao je i dodao da ‘nikada nikome nije ništa uvjetovao’.

“Nikad nisam rušio, ja sam gradio, a tako će biti i ubuduće. Ja ne znam rušiti”, poručio je.

Komentiraj