BANDIĆ ‘Za novu žičaru 35 milijuna eura do kraja 2018.’

Petar Glebov/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je nadgledao uklanjanje stare sljemenske žičare, a u ‘Novom danu’ N1 televizije kazao je kako će žičara biti gotova do kraja 2018. godine, a sve će se provesti kroz četiri etape.

“Za dva tjedna raspisujemo natječaj za opremu koja će vrijediti od 15 do 17 milijuna eura, a ukupna vrijednost projekta je oko 35 milijuna eura do konca 2018.”, rekao je Bandić. Na pitanje može li izdržati još jedan mandat na čelu Zagreba, Bandić odgovara: “Kad čovjek radi posao koji ne osjeća pravo bi pitanje bilo može li izdržati. Pitanje je mogu li uživati rješvajući probleme Zagrepčana 365 dana u godini.”

S gradske sjednice Bandić je nedavno povukao neke prijedloge na doradu. “Sufinanciranje fasada je povijesni projekt, Zagrepčani će biti zadovoljni: preko 1100 zgrada je trenutno prijavljenih, a do kraja natječaja bit će ih skoro 2000. To je preko 25 tisuća stanova, 100 tisuća ljudi, 500 milijuna kuna za četiri godine i 10 do 15 tisuća zaposlene građevinske operative. To je usitinu povijesni projekt”, objasnio je.

Komentiraj