Milan Bandić planira uvesti naplatu parkiranja na području cijelog grada Zagreba, javlja Media Servis.

“Plan je da u cijelom gradu uvedemo parkiranje sa simboličnim cijenama s popustima i popularnim kartama za naše sugrađane. Oni koji kupuju garaže i investiraju 30 godina unaprijed u parkirno mjesto i oni koji nisu kupili garaže, a parkiraju na javnim površinama, da budu ravnopravni. Ne možemo imati građane prvog i drugog reda”, pojasnio je Bandić svoju odluku.

Bandić je ustvrdio kako parkirališna mjesta koštaju grad Zagreb koji ih održava.

“Da ne govorim o čišćenju snijega i javnih prostora. To je javni prostor grada i treba napraviti reda s povlaštenim cijenama za građane”, dodao je Bandić.

No, tu nije kraj novostima. Naime, ZET planira uvesti nove cijene karte. Uvela bi se karta za šest kuna za sat vremena vožnje, a ukinula bi se ona od 10 kuna. Razlog je pad prihoda ZETa- nakon što je početkom godine, a uoči lokalnih izbora, uvedena polusatna karta za četiri kune.

“Mi ćemo do konca tjedna izaći s tom informacijom. Kada smo uveli kartu od 4 kune to je bio probni rok da vidimo kako će to funkcionirati. Nije problem samo tih 18 milijuna kuna koje smo ubrali manje u ovih šest mjeseci, nego je problem je u tome da nađemo pravi optimum intervala od 4 do 10 kuna”, rekao je Bandić koji je odbio reći hoće li u konačnici ukinuti ZET-ove karte od 4 kune o čemu se špekulira već neko vrijeme.

Komentiraj