Bandić: Usuglašen prijedlog zakona o obnovi Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da je usuglašen prijedlog zakona o obnovi i sanaciji Zagreba, a zasad imaju 81 prijavu za dodjelu stana građana koji su ostali bez svojih domova u potresu.

Bandić je na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite najavio da će oni koji su bez domova dobiti stanove od grada, a ljudi koji imaju druge nekretnine ali se ne budu mogli u jednu od njih useliti također će osigurati da ne završe na ulici.

Što se tiče raspuštanja Hrvatskog sabora i parlamentarnih izbora rekao je kako mu je bitno po kojem izbornom zakonu će se izbori održati i u kojem ambijentu, zato će njegova stranka u iduća dva tjedna izići s prijedlogom novog teritorijalnog ustroja i izbornog zakona, kako bi se pola kandidata biralo preferencijalno i smanjio broj općina.

Najavio je da će se od ponedjeljka posvetiti “spasu Imunološkog zavoda”, a vjeruje da će se s premijerom Andrejem Plenkovićem sastati idućeg tjedna i operacionalizirati ono što su potpisali u prosincu 2018.

“To je najveći projekt koji mogu napraviti zajedno Grad i država i pomoći zdravlju ne samo hrvatskih građana nego i šire”, poručio je Bandić.

Na pitanje je li Vladi podršku uvjetovao donošenjem novih zakona u vezi proračuna, zagrebačka pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić rekla je da su tražili izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne i regionalne samouprave kako bi država ostavila Gradu 858 milijuna kuna godišnje, koje mu sada uzima i dijeli drugim lokalnim jedinicama.

Komentiraj