BANDIĆ U SKUPŠTINI “Ja dajem svima, a vi samo nekima”

Patrik Macek/PIXSELL

Na početku današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, zastupnici su gradonačelniku Milanu Bandiću postavljali niz pitanja.

SDP-ov Matej Mišić pitao je zagrebačkog gradonačelnika o suđenju za aferu Štandovi. “Rekli ste da svima dajete, dali ste Markićkinoj udruzi, pa mogu li druge udruge dobiti besplatne štandove”, upitao je Mišić.

Bandić mu je odgovorio kako je nesretan što ne može govoriti o postupku, ali da će i za to doći vrijeme. “Ono sto mogu reći je da što se tiče mojih ovlasti, imam 6 mandata sve je po zakonu i ovlastima. Razlika između mene i vas je što vi dajete nekima, a ja dajem svima. Dao sam i Željko Markić ali i anifašistima, a vi sigurno ne bi dali Željki Markić”, rekao je Bandić.

Mišić mu je na to odgovorio kako je oduševljen njegovim odgovorom, jer to znači da ‘bilo tko može dobiti besplatno’, a Bandić mu je uzvratio: “Ne razumijete, ja nikom nisam davao besplatno, rezultat moje podrške je to što imam preferencijalne glasove”.

Zastupnica SDP-a Vesna Nađ upitala je gradonačelnika hoć4e li se ispričati zbog izjave da bi bio najbolje žensko jer daje svima, a Bandić joj je odgovorio kako on nije kriv ako se netko prepoznao u toj izjavi i da on živi altruizam.

Komentiraj