Bandić u Sisku: HDZ i SDP državu doveli na rub ponora

Nikola Cutuk/PIXSELL

Sisačka Rafinerija nafte strateški je objekt energetske neovisnosti i sigurnosti Hrvatske i njena sudbina ne smije biti upitna, izjavio je u utorak u Sisku Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti i čelnik Koallcije za Premijera, dodavši kako je suštinski problem Hrvatske  što su u proteku 21 godinu od Oluje četiri mandata HDZ-a i dva mandata SDP-a državu dovele na rub ponora.

“Te dvije stranke ponovo traže povjerenje građana iako su imale šest neuspjelih mandata. Kada je u pitanju Rafinerija, treba podvući crtu, pozvati stručne ljude, sjesti za stol i krenuti dalje, bez prijatelja, tajnih ugovora i odluka ispod stola. Oni koji su šest puta ‘šišali’ građane, četiri puta HDZ i dva puta SDP,  ne mogu riješiti problem”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare, dodavši: “Kuću ne mogu graditi oni koju su uništili šest kuća”.

Predsjednik stranke Novi val – stranka razvoja i nositelj koalicijske liste u VII. izbornoj jedinici Ljubo Jurčić, rekao je kako se silom politike ne može zaustaviti propadanje Rafinerije. On rješenje vidi jedino u javno-privatnom partnerstvu.

Jurčić kaže da Koalicija za Premijera ima strategiju, kojom će prisiliti  strateškog partnera da očuva sisački Rafineriju.

“Gospodarski subjekti se više ne smiju uništavati. Oko 700 hrvatskih branitelja danas hrane svoje obitelji radom u Rafineriji. Ako su znali obraniti našu domovinu, vjerujem da će znati obraniti i Rafineriju. Ovo je područje opustošeno i razoreno u Domovinskom ratu i više ne smijemo dopustiti  njegovo daljnje razaranje. Zato ćemo se boriti da hrvatska INA ostane hrvatska”, rekao je nositelj koalicijske liste u VI. izbornoj jedinici Miodrag Demo.

Nakon Siska, čelnici Koalicije za Premijera posjetili su Topusko, gdje je tema rasprave bila izgradnja spinalnog centra u Lječilištu Topusko.

Komentiraj