Bandić tvrdi da su besplatni udžbenici ‘riješeni’, Marić da nisu predviđeni

Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik i koalicijski partner većine Milan Bandić u srijedu je izjavio da je ‘pitanje besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj riješeno’.

“O tome više ne razmišljam. To je za mene riješeno pitanje”, odgovorio je Bandić na pitanje hoće li učenici svih osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike. Upitan je li mu to u Vladi obećano, Bandić je odgovorio: “Ja sam prilično ozbiljan čovjek”.

Zagreb, 28.11.2018 –  Sastanak koalicijskih partnera u zgradi Vlade RH. Na fotografiji Milan Bandiæ.
foto HINA/ Admir BULJUBAŠIÆ/ abu

S druge strane, ministar financija Zdravko Marić poručio je kako u državnom proračunu nije predviđen novac za osiguravanje besplatnih udžbenika u svim hrvatskim školama i dodao kako će se o tome još razgovarati.

Novinare je uputio da više informacija zatraže od čelnika stranaka parlamentarne većine. “O toj temi smo razgovarali, čelnici stranaka parlamentarne većine vam mogu reći nešto više o tom”, rekao je Marić.

Podsjetimo, Bandić i njegovi zastupnici žele da besplatne udžbenike dobiju svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, i to sredstvima iz državnog proračuna.

U saborskom klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti s 11 zastupnika govore o trošku za državu od 200 milijuna kuna, no iz Vlade poručuju da bi ti troškovi mogli biti i dvostruko veći.

Komentiraj