Bandić stigao na sud, aktivisti ga izviždali: “Kriv je, kriv je!”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić stigao je jutros na ročište u aferi Agram. Bandić je na sud došao u pratnji odvjetnika, a ispred zgrade Županijskog suda dočekali su ga aktivisti koji su uz zvižduke skandirali: “Kriv je!”

“Nije ovo nikakvo suđenje, to je samo performas političke elite. Došli smo da se počnemo boriti protiv divljaštva koje je zarobilo Hrvatsku. Milan Bandić izvrsno vodi Grad, za sebe i svoju klijentelu i kumove”, kazao je za N1 jedan prosvjednik.

Aktivisti su donijeli i osnovne potrepštine za Bandića ako danas bude osuđen i ako bude morao u zatvor. “C vitamin, ručnik s njegovim imenom, wc papir, četkicu za zube”, opisala je jedna aktivistica što je u poklon paketu za gradonačelnika i dodala kako njih dvoje ili troje sigurno ulazi u sudnicu, prenosi Index.

Podsjetimo, optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki u aferi Agram Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010. Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao su da se ne osjeća krivim. Krajem listopada prošle godine sud je potvrdio dio optužnice protiv Milana Bandića koja se odnosi na zbrinjavanje otpada.

Komentiraj