Patrik Macek/PIXSELL

BANDIĆ “Stavit ću veto na oprost dugova”

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srijedu je održao konferenciju za novinare, na kojoj je objasnio zašto otpisuje dugove i milijunašima. Podsjetimo, Jutarnji list je objavio kako se na popisu osoba kojima su oprošteni dugovi bivši general Vladimir Zagorec, poduzetnik Zoran Burić, suprug ministrice vanjskih i europskih poslova, sportaši Niko Pulić, Dino Drpić, Zoran Mamić i Zvone Boban, trgovac oružjem Zvonko Zubak i vlasnik Europatradea Marijan Šarić.

Bandić je prvo jutros na Mirogoju odbio komentirati otpis dugova, a nekoliko sati kasnije sazvao je konferenciju za novinare upravo na tu temu.

“Mi smo socijalno najosjetljiviji grad. Ja sam tužan danas. Do 19. studenoga je da otpišemo dugove, rekao je Bandić na konferenciji dodajući da, koliko on poznaje te ljude, niti jedan od njih to neće prihvatiti.

“Do Strasbourga neka tuže. Samo kad Bandić nešto radi, ima anomalije. Pa to je smiješno, to je cirkus, sad sam ponovno veseo, to je show. Pod cijenu tužbe ću staviti veto na te isplate. Naći ćemo načina da se tim ljudima ne otpišu dugovi”, poručio je.

Bandić kaže kako im dugovi ne bi bili oprošteni ni da mediji nisu o tome pisali. “Ne mogu ja silovati zakon”, kaže Bandić.

“Imali smo potrebu reagirati. Već se par godina bavimo problemima blokiranih građana. Uspjeli smo riješiti par stotina ljudi koji to stvarno nisu mogli platiti. Pokušavali smo s Vladom RH da se pomogne blokiranim građanima jer broj raste”, poručila je gradska pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić dodajući da nisu mogli praviti razlike između dužnika.

Komentiraj