Bandić se pohvalio dozvolom za upravljanje bagerom

Autor:

Zagreb: Milan Bandić održao konferenciju za medije na temu Akti gradonačelnika  23.01.2019., Gradska uprava, Zagreb - Konferencija za medije gradonacelnika Milana Bandica uoci sjednice Gradske skupstine. 
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u srijedu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o mogućem poskuljenju odvoza otpada.

Bandić kaže kako će se javnost morati strpjeti oko informacija o poskupljenju. “Kolika će biti i hoće li biti poskupljenja, to ne ovisi samo o nama koji ovdje sjedimo nego i o građanima. Tražit ćemo da se što manje udari po džepu građane, ali i da Grad Zagreb ne bude zadnji prema standardima odlaganja otpada”, rekao je Bandić.

Dodao je kako je njihov cilj da za dvije godine Zagreb bude prvi po odvajaju otpada u Hrvatskoj. “Zagreb sada odvaja nekih 34 posto, ali mi želimo biti najbolji ne samo kvantitativno već i kvalitativno”, rekao je gradonačelnik, kako prenosi Dnevnik.hr.

Upitan kada bi spremnici za odlaganje otpada trebali biti dostavljeni svim kućanstvima, kaže: “Nabavljeni su spremnici za podjelu, većina korisnika dobila je one za miješani otpad i za papir. U tijeku je nabava za bio otpad i plastiku. Naglašavamo, u gradu postoji čak 1000 zelenih otoka i čak 20 reciklažnih dvorišta, to nije mala infrastruktura”.

Bandić se na kraju konferencije pohvalio kako je jutros dobio dozvolu za upravljanje bagerima, koju će, navodno, pokazati u petak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.