BANDIĆ ‘Ravnateljica DV Remetinec mora biti svjesna da je marifetluk sastavni dio njenog posla’

Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je, vezano za zahtjev za smjenom ravnateljice Dječjeg vrtića Remetinec Merice Matijević zbog optužbi za mobbing, da ona mora znati čim se prihvatila tog mjesta da je “taj marifetluk dio tog posla”.

Gradonačelnikov je to odgovor na pitanje HDZ-ovog gradskog zastupnika Nenada Viduke, na sjednici Gradske skupštine, kako misli zaštititi ravnateljicu tog vrtića, čija je smjena nedavno zatražena zbog optužbi za mobbing. Kazao je i kako su inspekcije utvrdile da nije bilo krivih radnji u vrtiću, da je na zaposleničkom vijeću utvrđeno kako nije bilo mobingiranja, ali da napadi ne prestaju.

“Uvijek će biti netko tko će raditi problem, ali za nas je ta priča završena. Ravnateljica mora znati da čim se prihvatila tog mjesta, da je taj dio marifetluka sastavni dio posla. To je cijena prvog”, poručio je.

Etlinger (SDP): Ne radi se na gradnji nogometnog kampa Svetice, sve je zapušteno i uništeno 

SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger osvrnuo se na projekt gradnje nogometnog kampa Svetice, zamjerivši da se ništa nije napravilo, da je prostor u raspadnutom stanju, da se radi o još jednoj zagrebačkoj sramoti s obzirom da je “u centru grada 90.000 četvornih metara potpuno zapušteno, uništeno i propalo”. Predložio je da se, s obzirom da radovi nisu počeli ni devet mjeseci nakon ishođenja dozvole, raskine ugovor te sudskim putem natjera HNS da vrati prostor u prethodno stanje.

Bandić mu je odgovorio da se ugovor poštuje i da će se sve ispoštovati. “Ovo je samo produžetak močvare koju vi i vaša stranka inaugurirate”, odgovorio je SDP-ovom zastupniku, ustvrdivši da će za godinu dana sve izgledati kao Wembley stadion.

Etlinger je potom podsjetio na gradonačelnikove riječi da će, kada se u ožujku otvori bazen na Sveticama, početi radovi i da će do kraja godine sve biti gotovo. “Sve vaše priče što će biti za godinu dana možete objesiti ‘mačku za rep'”, poručio je, upitavši ponovno gradonačelnika hoće li raskinuti ugovor s HNS-om s obzirom da se ne drže ugovora.

Bandić: Uhvatili ste se toga kao pijan plota, neka kasne, samo neka realiziraju 

“Ne govorite o školi i vrtiću u Jelkovcu koje sam morao završiti nakon vaše pogibelji i upravljanja Holdingom. Sada ste se ko pijan plota uhvatili toga što kasne godinu dana. Neka kasne i dvije, ali neka ga realiziraju. To je projekt kojem vjerujem i bit će na korist sportašima. Ako smo čekali četiri godine da dovršite bazen na Sveticama, onda se strpite dvije godine da dovršimo kamp HNS-a”, poručio mu je Bandić.

Silva Žele (SDP) upitala je Bandića zašto je na dnevni red vraćen ugovor o najmu škole u Vrbanima te kako se to Zagrebu isplati, predloživši da se taj prostor ili kupi, ili da se ide u izgradnju novoga. Bandić joj je odgovorio da je ta točka skinuta prošli put kako bi je dopunili na način da se omogući otkup prostora te cijena najamnine uđe u otkupninu.

HNS-ovca Tomislava Stojaka zanimalo je jesu li točne informacije da grad želi iseliti Hrvatski filmski savez iz kina Tuškanac, na što je Bandić kazao da će se raskinuti ugovore sa svima koji ne koriste prostor sukladno pravilima igre. “Ako izvršavaju sukladno ugovoru kojeg su potpisali, neka mirno spavaju”, dodao je.

-Davorku Vukadin Samardžić (HSU) zanimalo je, pak, koliko je utrošeno na gradnju doma za starije i nemoćne osobe na Markuševcu, čija se izgradnja planira od 2009. te kada će biti stavljen u funkciju. Bandić joj je rekao da dom nije realiziran jer se na natječaj nije javio nitko tko bi investirao u njega, te da će ga napraviti po modelu javno-javno s Holdingom.

Komentiraj