Bandić: “Proći će i ta korona pa ćemo piti pivu na štengama HNK”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je komentirao postupanje policije u subotu navečer ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, gdje se već tjednima okupljaju mladi.

“Sinoć su kod HNK uredovali redari, moramo se pridržavati pravila. Ispričavam se mladim ljudima. Neka se suzdrže ovo vrijeme. Proći će i ta korona pa ćemo disati svi punim plućima kod HNK i piti pivu na štengama. I ja ću s njima popiti, iako ne smijem”, kazao je Bandić, kako prenosi HRT.

Policija i prometni redari spriječili masovno okupljanje kod HNK

Izrazio je zadovoljstvo što je u Zagrebu danas 100 manje zaraženih nego jučer i sve sugrađane zamolio da se strogo pridržavaju mjera. Najavio je da će kontrole kod HNK biti svakodnevne. Za utorak je najavio sastanak s predstavnicima ugostitelja.

Podsjetio je kako su obrtnici mjerama Grada oslobođeni plaćanja najamnina za prostore i terase, a plaćaju i 30 posto manje komunalnog doprinosa. Poručio je da će te mjere trajati najmanje do kraja godine, a možda i dulje.

“Ovo će trajati još dva, tri tjedna, a onda ćemo ići silaznom putanjom. Nisam neki stručnjak, ali imam ja malo i Božjeg proviđenja”, rekao je Bandić i naglasio da je Arena spremna u slučaju potrebe prihvata oboljelih.

Komentiraj