Bandić obišao obnovljenu atletsku stazu uoči 69. “Hanžeka”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je, sa suradnicima i direktoricom Hanžekovićevog memorijala Ivanom Brkljačić, obišao obnovljenu zstazu na zagrebačkoj Mladosti.

“Želim još jednom zahvaliti Gradu Zagrebu i gradonačelniku Milanu Bandiću što su omogućili potpunu rekonstrukciju staze nakon punih 20 godina. Hanžekovićev memorijal je okosnica razvoja zagrebačke i hrvatske atletike i mi smo prilikom ove rekonstrukcije prije svega vodili računa o interesima zagrebačke i hrvatske atletike, koji su najveći korisinci ovog objekta. Od sljedeće godine IAAF uvodi novu kategoriju mitinga i mi želimo ostati u rangu vrhunskih mitinga kao što su Berlin i Stockholm”, kazala je Brkljačić.

Dodala ja kako je ponosna što će i ove godine u glavnim ulogama biti hrvatski aitletičari – Sandra Perković, Sara Kolak i Filip Mihaljević.

“O mitingu neću puno govoriti, samo ću reći kako vjerujem da će Sandra Perković opet bljesnuti i na obnovljenom bacalištu srušiti vlastiti rekord mitinga, kazao je zagrebački gradonačelnik”, rekao je Bandić te najavio kako će na Sveticama napraviti ‘najbolji sportski kompleks u Zagrebu. “Projekt nogometnog stadiona radit ćemo po želji Dinama, a atletsku stazu po želji atletičara”, rekao je gradonačelnik.

Podjela ulaznica za 69. Hanžekovićev memorijal počinje na Mladosti u utorak u 18 sati, dok za 5. Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje u bacanju kugle na fontanama 2. rujna ulaznice nisu potrebne.

Komentiraj