– Zagreb je siguran grad i neće propasti, poručio je u petak zagrebački gradonačelniik Milan Bandić, kojega su novinari pitali što za sigurnost grada znači da su se u samo nekoliko dana na dvije gradske lokacije otvorile rupe na cesti – prva na raskrižju Slavonske avenije i Vrbika, a jučer nova i u Ulici Vincenta iz Kastva na Srednjacima.

“Prestanimo od toga raditi cirkus. Zagreb je siguran grad, Zagreb nema tektonike i neće propasti”, izjavio je Bandić nakon svečanog obilježavanja Svjetskog dana Roma u Muzeju “Mimara”.

Novinarima je u šali poručio kako su mu “utjerali strah u kosti” pričama o rupama na cestama, zbog čega dva dana, kako je rekao, nije spavao u svom stanu nego u šatoru ispred zgrade, ali ih i zamolio da “smire loptu oko toga”. “Utjerali ste mi strah u kosti, a oni koji se boje više od mene pobjegnu na Sljeme”, kazao je.

Bandić je naglasio kako je nesvakidašnje ono što se dogodilo na Slavonskoj, gdje se otvorila rupa veličine dva puta četiri metra i dubine oko sedam metara, te najavio kako će se to uskoro sanirati, a dok se čeka sanacija asfaltirat će se dva kilometra ceste.

“Južni trak smo asfaltirali prošle godine za mimohod, a sada ćemo, dok je prometnica zatvorena, asfaltirati dva kilometra sjevernog dijela Slavonske avenije”, rekao je Bandić.

Zagrepčanima se ispričao zbog tih “neplaniranih događaja” i prometne gužve koja će se zbog sanacije stvarati idućih osam dana.

U ponedjeljak navečer otvorila se velika rupa na sjevernom dijelu kolnika na raskrižju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice u Zagrebu, a nova rupa otvorila se četvrtak u Ulici Vincenta iz Kastva između kućnih brojeva 1 i 11 na Srednjacima. Ta nova rupa promjera je oko pola metra, a duboka oko jedan metar.

Komentiraj