Matija Habljak/PIXSELL

BANDIĆ O PALMI “Ispričat ću se sto puta, progutati sto žaba”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare komentirao poziv Draganu Markoviću Palmi Zagrebu.

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH danas su u priopćenju prozvali Bandića jer je 2. studenoga u glavnom gradu Hrvatske ugostio Dragana Markovića Palmu, “bliskog suradnika ‘balkanskog koljača’ Željka Ražnatovića Arkana”. Zagrebački gradonačelnik tim je činom istinski uvrijedio sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, ali i otvorio karte i pokazao svoje pravo lice, navode udruge i poručuju Bandiću da znaju u “što se tu igra” i da mu ta igra neće proći.

“Prvo da vam kažem da je Domovinski rat završio, drugo – mi smo u Domovinskom ratu pobijedili, i treće – jedine persone non grata u Hrvatskoj su ratni zločinici, o čemu trebaju voditi računa institucije. Što ja trebam razgovarati tko je što radio devedesetih godina, tko je smjenjivao Arkana. Ja to nisam radio”, rekao je Bandić.

Kazao je i kako će, kad su u pitanju branitelji, progutati ne jednu, nego ‘sto žaba’. “Znao sam da je Palma peterostruki gradonačelnik Jagodine, da je zastupnik u Skupštini sam također znao, ali nisam znao da je bio Arkanu na svadbi i da je Arkanov prijatelj. Oni branitelji koji su prepoznali u tome da je Bandić htio revidirati ono zašto smo se borili, ja im se ispričavam. Ja im se ispričavam, ali nisam napravio ništa za što nisam znao. Ne mogu se ispričavati za ono što nisam znao”, poručio je.

“Da sam znao tko je s kim pio kavu u Jagodini, normalno da ne bih to radio, ali nisam znao. Ja znam gdje sam ja bio, a što se tiče branitelja, ne da ću se ispričati, ispričat ću se sto puta i progutati sto žaba, ali miševima koje ste vi zvali u svoje emisije da popune vaš program, da popljuju Bandića, to ide vama na dušu. Jadne su televizije koje ugošćuiju ljude od tog formata, a jadni su i oni koji ih zovu”, poručio je Bandić novinarima.

Komentiraj