BANDIĆ: “Ne postoji još jedna verzija memoranduma”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u srijedu na aktualnom satu Gradske skupštine da ne postoji još jedna verzija memoranduma te ustvrdio da ona postoji jedino u nečijim glavama.

Gradonačelnikov je to odgovor na upit SDP-ove gradske zastupnice Vesne Nađ  je li verzija memoranduma koja se odnosi na projekt “Grad u gradu” konačna verzija i postoji li neka druga verzija budući da je na nekoliko mjesta ispravljan tekst i u engleskoj i hrvatskoj verziji.

“Jeste vi potpisali ijedan memorandum? Vi da ste potpisali i vidjeli neki memorandum ne bi radili cirkus zadnjih deset dana u gradu od toga. Vi ste toliko uveseljavali javnost da sam ga ja objavio na našoj web stranici da se zabavljate i dalje. Nema drugog memoranduma, ima samo taj”, odgovorio je Bandić.

“Ima drugi u nečijim glavama, ne znam je li i u vašoj, ali u nečijoj očito je”, dodao je, ustvrdivši da nije bio obavezan objaviti, ali ipak je.

Nađ ga je upozorila da je vrijeđa te upitala tko je šarao po verziji koja je konačna potpisana i pečatirana.

“Ako ste ikada potpisali kakav ugovor između ugovornih stranaka, onda znate da se svaka stranica parafira, nakon potpisa i pečata se ništa ne mijenja i niti jedan bilježnik ovo ne bi prihvatio kao vjerodostojno”, naglasila je.

Na to joj je gradonačelnik poručio da unatoč tome što je pravnica, brka ugovore i memorandume.

“Jadno naše ministarstvo branitelja u kojem ste vi radili i to na značajnoj funkciji. Niste slučajno izgubili izbore. O kojem vi ugovoru govorite? Ugovor obvezuje strane, a memorandum ne obvezuje nikoga. Brkate kruške i jabuke. I dalje se služite podlostima, lažima, objedama, insinuacijama i ostalim stvarima. Vi bi moju političku snagu za svoje propale ideje, koje su potrošene i izlizane”, odgovorio joj je Bandić.

Bandić Tomaševiću: Ostavku ću dati ako još izađete dva puta za govornicu

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević  (Zagreb je naš) upitao je gradonačelnika kada će dati ostavku s obzirom da se “ovo ljeto slobodno može nazvati ljeto gradonačelnikovih havarija”.

“Pucanje cijevi, požar na reciklažnim dvorištima gdje se nelegalno sortira otpad za privatna poduzeća, urušavanje mostova, financijske havarije od Ljeta na Savi koje košta koliko je grad izdvojio za sanaciju starih i izgradnju novih vrtića u cijelom gradu, dogovor  s investitorima ispod žita zbog kojeg je naknadno mijenjan GUP”, nabrajao je Tomašević te upitao gradonačelnika kada će “prestati raditi štetu ovome gradu i narušavati kvalitetu života ljudi koji u njemu žive”.

“Zastupnici mene toliko vole da meni trnu zubi, a oni to ne osjećaju. Još ako izađete dva puta ja ću dati ostavku”, odgovorio mu je Bandić.

Komentiraj