Bandić najavio da će iz javne službe otpustiti HDZ-ove i SDP-ove poslušnike

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Kandidat za premijera koalicije “Za premijera” Milan Bandić najavio je u srijedu u Varaždinu na središnjem predizbornom skupu za III. izbornu jedinicu  otpuštanje iz javne službe “HDZ-ovih i  SDP-ovih poslušnika”, a kako je rekao, uvjeren je i da će građani na izborima “lustrirati HDZ i  SDP- dvije interesne zajednice koje pripremaju veliku koaliciju.”

Bandić je najavio da će u sljedećih četiri godine Hrvatska izgledati poput Zagreba, a da će za još četiri godine od Hrvatske napraviti Švicarsku. Ponovio je da Hrvatsku iz krize mogu izvući samo vrijednosti poput obitelji te demografska obnova, znanje, obrazovanje i afirmacija rada. Veliki problem za njega su i zaposleni u javnim službama koji su, po njemu, stranačka vojska poslušnika HDZ-a i SDP-a.

“Prvo treba otpustiti 10, 15, 20 tisuća stranačke vojske poslušnika koja se u zadnjih 21 godinu nakotila po državnim uredima, zavodima, službama, javnim ustanovama, trgovačkim društvima. To su stranačke vojske koje su cementirale bipolarnu političku scenu Hrvatske, ocijenio je Bandić. Za stranke koje su zaposlile te ljude, HDZ i SDP, kaže da su  jučer, danas i sutra zajedno i da  pripremaju veliku koaliciju. Kako je rekao, Milanović i Plenković su idealni da budu na čelu zajedničke stranke i on im predlaže da se udruže.

Ocijenio je da su te dvije stranke bile zajedno kada je trebalo Hrvate izvan domovine svesti na manjinu ili pak kada se trebalo dogovoriti oko Ustavnog suda.  Pozvao je građane da se ne daju prevariti i da će napraviti najgore ako u nedjelju ne izađu na izbore.

Mala izlaznost je status quo – mišljenja je Bandić. Ponovio je da su HDZ i SDP u zadnjih 21 godinu zaposlili više od 150 tisuća svojih poslušnika u državne ustanove, javna poduzeća i da zahvaljujući tome uvijek imaju 15 do 20 posto glasova.

Idemo preuzeti odgovornost za ovu zemlju kako bi od ove zemlje napravili Varaždin, Čakovec, Zagreb i Pulu. Vratimo dostojanstvo hrvatskom čovjeku koji za premijera hoće normalnog čovjeka koji će za svoju zemlju raditi 16 sati dnevno, rekao je Bandić.

Pozvao je građane da u nedjelju izađu na izbore-  “11. rujna u nedjelju nagovorite sve što gmiže, tko ne može  vozite ga u tačkama, u autima, u bilo čemu i neka ne glasaju za mene, nego za sebe. Ako  glasate za sebe onda glasate za ljude iza kojih stoje djela, a ne riječi. Glasanjem za sebe glasat ćete za one koji imaju ostvarenja, a ne obećanja – izjavio je Bandić . Dodao je i da, uz ljude poput Radimira Čačića, Ljube Jurčića i Miodraga Deme, može od Hrvatske napraviti Švicarsku za osam godina. Uvjeren je da će građani ove zemlje u nedjelju na izborima lustrirati HDZ i SDP, kako ih je nazvao, dvije interesne zajednice koje pripremaju veliku koaliciju.

Na skupu je govorio i predsjednik Narodne stranke –reformisti, Radimir Čačić. U govoru se osvrnuo na situaciju na sjeveru Hrvatske, odnosno na područje III. izborne jedinice gdje je, kako je naglasio, sramotno da su u Varaždinskoj županiji i Varaždinu u prosjeku najniže plaće u cijeloj državi. Kako bi takvu situaciji izmijenili reformisti su obećali podizanje minimalne plaće na 3.500 kuna te podizanje minimalnih mirovina odmah za 9 posto te kasnije svih mirovina za još 10 posto.

Čačić je za svoje bivše stranačke kolege  iz HNS-a rekao da je osobno kriv što je neke od njih doveo u politiku i na razne pozicije, a da s u njihovi rezultati su, ocijenio je, sramotni i bijedni. Posebno je istaknuo  predsjednika HNS-a, Ivana Vrdoljaka, kojega je optužio da je 1991., u vrijeme agresije na Hrvatsku, radi svoje sigurnosti otišao čak do Brazila. Za varaždinskog župana Predraga Štromara rekao je da je bio svugdje samo ne u ratu.

Predizborni skup koalicije “Za premijera” u Varaždinu završio je predstavljanjem svih kandidata s liste za III. izbornu jedinicu čiji je nositelj Radimir Čačić.

Komentiraj