BANDIĆ: “Mladi su ogledalo su našega Grada i domovine”

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je Međunarodni dan mladih, poručivši kako su mladi motor i snaga društva koja nas pokreće te kako im treba kontinuirano davati podršku kroz kvalitetne projekte

“Grad Zagreb će i dalje kontinuirano davati podršku mladima i kvalitetnim projektima za njihovu dobrobit i dobrobit svih nas, jer mladi su ogledalo su našega Grada i domovine. Mladi su ‘motor’ i snaga društva koji nas pokreće”, navodi se u Bandićevom priopćenju.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza od 1999. godine na inicijativu Ujedinjenih naroda. Cilj je podići svijest svih građana svijeta o značenju mladih i njihovoj ulozi u društvu te usmjeravanje pozornosti na mlade koji se suočavaju s raznim kulturološkim, pravnim i sociološkim problemima.

“Diljem svijeta trenutno živi 1,8 milijarda mladih u dobi između 10 i 24 godine. U Hrvatskoj je udio mladih u ukupnoj populaciji oko 20 posto. Naša je svakodnevna dužnost i obveza da svi oni dobiju priliku educirati se, zaposliti i ostati u Lijepoj našoj”, stoji u priopćenju, u kojem se zaključuje da se treba raditi i na promoviranju i populariziranju aktivne participacije mladih u društvenom i političkom životu, ali i u vrednovanju njihovih aktivnosti.

Komentiraj