BANDIĆ: “Mene ne amnestira što je to privatni dom, gradonačelnik treba biti dobar svima”

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba objavljeno je kako je od jučer 24 novih oboljelih od koronavirusa. U privatnom Domu za starije i nemoćne pozitivno je 19 štićenika, te četiri od 11 djelatnika.

“Uvijek počinjemo sa zahvalom što smo zajedno, nećemo to ni ovaj put propustiti. Hvala što smo zajedno. Ja sam od jučer jako tužan, dopustite da to podijelim s vama. Taman smo došli u situaciju da možemo konstatirati stvari držimo pod kontrolom”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Kad ono, provala u domu, 19 pozitivnih. Sve pada u vodu”, dodao je.

Rekao je da je zaključak Stožera da se izda naputak uredima koji ravnaju zagrebačkim domovima. Kaže kako u gradskim Domovima za starije i nemoćne nemaju provalu koronavirusa. “Za sada na sreću nema pozitivnih, to se može dogoditi već sutra”, rekao je Bandić.

“Mene ne amnestira što je to privatni dom, gradonačelnik treba biti dobar, to su naši građani, bez obzira bili u privatnom ili gradskom domu”, rekao je Bandić i dodao da u medijima ne piše da je riječ o privatnom domu. Kaže kako onda ljudi misle da je taj Dom gradski, ili, kako je sam rekao, Bandićev.

“Molim Boga i Majku božju Bistričku da ovo što se dogodilo na jednoj od tri lokacije tog doma, da ne bude trend”, rekao je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik komentirao je i gdje će obitelji iz doma u Cvjetnom naselju biti smještene ako budu tamo do početka iduće nastavne godine. “Do devetog mjeseca mislim da će klinci ići u škole i vrtiće. A oni koji se ne budu mogli vratiti u svoje domove, pobrinut ćemo se za njih”, rekao je Bandić.

Dodao je da će oni sa dna socijalne ljestvice dobiti od grada stanove. “A nadam se i od države”, poručio je. “Daj Bog da se studenti što prije vrate, mi ćemo naći rješenje za tih 600 ljudi”, dodao je.

“Javit će se gradu Zagrebu, mi nikad nikoga nismo ostavili bez smještaja i toplog obroka. Nikada nitko u Zagrebu nije ostao bez krova na glavom i toplog obroka”, rekao je Bandić.

Komentiraj