BANDIĆ "Ja imam pet titula počasnih doktora"

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Milan Bandić komentirao je protivljenje dijela akademske zajednice prijedlogu dekana Muzičke akademije da mu se dodijeli počasni doktorat, javlja N1.
“Besramno je da se o tome vode rasprave. Kao da je Bandić tražio titulu. Ja imam pet titula počasnih doktora politologije. Operativnu politiku mogu predavati na Oxfordu, Cambridgeu, Yaleu…”, poručio je Bandić.
Prosvjede protiv njegovog doktorata Bandić je nazvao pucnjem u prazno i ponovio da Bandiću ne trebaju doktorati, nego da doktorati trebaju Bandića.
Dodao je i da mu ne trebaju spomenici poput onoga koji je podignut za legendarnog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca, jer on ima spomenik “svakih sto metara”.
Opet je citirao pjesmu Bijelog dugmeta “Što bi dao da si na mom mjestu”, za koju kaže da je često pjevuši.
“Da te mrze, a da ti se dive, umjesto svog da tvoj život žive… rijetki su oni koji mogu pjevati tu pjesmu, ja je mogu pjevati stalno”, rekao je Bandić.
Ne odriče se niti riječi korespondencije s podređenima u kojima se služi primordijalnom artikulacijom i to naziva svojim “kolokvijalnim, osebujnim i neponovljivim stilom”. Na pitanje “osjeća li Hrvatku” (što je jedna od njegovih omiljenih rečenica u urlikanju na suradnike) branio se, također, stilizacijom svojih nastupa.

Komentiraj