Bandić izrazio sućut obitelji Vere Zime

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obitelji Zima uputio je u nedjelju sućut u povodu smrti hrvatske kazališne, filmske i TV glumice Vere Zime.

“S velikim žaljenjem sam primio vijest da nas je napustila proslavljena i omiljena zagrebačka i hrvatska umjetnica, naša Vera. Pamtit ćemo je po brojnim kazališnim, filmskim i TV ulogama, a posebice kao našu Ružu koja je plijenila osmijehom i vedrinom”, stoji u pismu sućuti koju je Bandić izrazio u svoje osobno te u ime Grada Zagreba.

Sućut je izrazio i svim Ziminim kolegama.

Vera Zima rođena je u Metkoviću 21. ožujka 1953. godine, a glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 1978. Nastupala je u Teatru u gostima, Satiričkom kazalištu Kerempuh te, između ostalog, u Zagrebačkom kazalištu lutaka i Teatru &TD.

Redovito je nastupala u lutkarskom kazalištu i sinkronizirala animirane filmove, a neke od njezinih poznatijih filmskih uloga su u filmovima “Novinar” (1979.), “Blagajnica hoće ići na more” (2000.), “Duga mračna noć” (2004.) te “Oprosti za kung fu” (2004.), za što je nagrađena nagradom “Zlatna arena”.

Široku prepoznatljivost stekla je u televizijskim ulogama, posebno u sitcom-serijama “Luda kuća” (2005–09) i “Odmori se, zaslužio si” (2006–13). Nagradom “Vladimir Nazor” za životno djelo nagrađena je 2019. godine.

Komentiraj