BANDIĆ “Imam ja i Tuđmanovog, i Starčevićevog, i Radićevog, i Račanovog… ali od svakog najbolje”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Novi/stari gradonačelnik Zagreba Milan Bandić održao je u nedjelju navečer pobjednički govor u svom izbornom stožeru.

“Nikada nitko nije niti će pobijediti šest puta zaredom. Nikada nitko”, rekao je na početku Bandić. “Oni koji su govorili ‘mi ili on’ – ne. Zajedno! To je pogrešno. Zagreb ne trpi isključivost negaciju, Zagreb je konstruktivan i pozitivan. Zahvalio bih članovima stranke. Ja bih najviše volio da nemam stanku, ali bio sam primoran ju osnovati. Podrazumijeva se da kad se kaže rad i solidarnost i 365 da je to Milan Bandić. To je kao pit’ vode. Slušam jednog političkog analitičara i ostala mi je rečenica da imam nešto Tuđmanovog. Imam i njegovog i Starčevćevog i Radićevog i Račanovog. Ja imam od svih nešto i to najbolje”, kazao je.

Zahvalio se potom, prije svega, svimbraniteljima i majkama poginulih. Naglasio je da nije pobjedio on, nego Zagrepčani. “Zagrepčani su najveći pobjednici, vjerujte mi. Da ne znam bilo i puls sugrađana ja bih mislio da ne živimu Zagrebu. ‘Mi ili on’,’Glasajte protiv do istrebljenja’. Ne razumijem taj rječnik 2017.”, dodao je Bandić.

Iskoristio je priliku izraziti sućt londonskom gradonačelniku. “Zagreb večeras suosjeća s Londonom. Ova pobjeda je izraz podrške ljudima u Londonu”, kazao je. Bandić se zahvalio svima u medijima, a naročito onima koji su učinili sve da ne pobijedi. “Da nije bilo vas, ja ne bih pobijedio”, istaknuo je i dodao da zahvaljuje svcojoj majci koja ga je rodila ‘takvog kakav je’.

“Hvala dragom Bogu koji me stvorio nesavršenog, a najboljeg. I on je tu imao svoje prste. Hvala mojim dragim Zagrepčanima ne mogu ih ni mediji pobijediti”, poručio je Bandić. čestitao je i svim protukandidatima iz prvog kruga. “Zahvaljujem i Mrak-Taritaš na fer utakmici. Nije bilo fer zadnjih par dana, ali u žaru borbe je to. Žao mi je što nismo mogli biti u nekom odnosu. Ali ja odlučujem s kim ću se sučeljavati”, rekao je Bandić dodajući da između građana i protukandidata bira građane za sučeljavanje oko problema.

“Moramo napraviti 5 tisuća fasada, završiti žičaru, brzu tračničnu vezu sa zračnom lukom, kongresni centar, startup tvrtke. Moramo s Vladom realizirati tri projeta. Imunološki zavod kojeg molim 3 godine uvjeren sam da će se to dogoditi do konca drugog tjedna. Moramo realizirati dječju bolnicu na Sveučilišnoj bolnici zajedno s vladom, a ako ne onda sami. Novih 60 niskopodnih tramvaja i projekt Zagreba na Savi”, rekao je Bandić i naglasio kako već sutra počinje bitku za sedmi kandidat.

Uputio je molbu svim zastuonicima da se formira velika koalicija oko kapitalnih projekata. “Ne fingiram, govorim u ime stranke i kao gradonačelnik”, kaže. Dodao je i da ga novinari i mediji ne mogu pratiti. “Dok oni taru krmelje ja se vraćam sa Sljemena, dok oni misle ja radim. To je tajna mog uspjeha”, ističe.

Na samom kraju je najavio i kako će u utorak cijene jedne usluge u Zagrebu biti jeftinija 30 do 50 posto.

Nakon što je završio svoj govor, jedan je muškarac iz publike povikao: “Lopove, vrati 18 milijuna kuna!”

Komentiraj