BANDIĆ: “Imam debelu knjigu s imenima”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je održao konferenciju za novinare ‘Akti gradonačelnika’.

Na novinarska pitanja hoće li se kandidirati za predsjednika te hoće li na izborima biti dva Milana Bandića, s obzirom da je u srijedu svoju kandidaturu najavio i redatelj Milan Bandić, prije poznat pod imenom Dario Juričan, Bandić je samo rekao kako ne želi pričati o tome jer je to ‘gubljenje vremena’.

Komentirao je i izmjene GUP-a. Rekao je da su Bandićeve možda bile fontane i cvjetni prolaz, ali da GUP nije Bandićev. “GUP ima određenu proceduru po kojoj vozimo, nudimo partnerski i normalan odnos. Nemam razloga biti nervozan, ništa posljednjih 19 i pol godina nisam napravio da nije bilo otpora, ali nisam odustao. Hrvatska nema takvih ljudi, da imamo, od zemlje bi za 10 godina napravili Njemačku. Osobno sam nesretan zbog toga, ali što se tiče GUP-a mirno spavam”, rekao je Bandić i nastavio:

“Poštujemo proceduru i zakon. Ustavna tužba ide svojim tijekom jer smo mi kažnjeni, jedini grad na kontinentalnoj Hrvatskoj koji mora tražiti tu suglasnost, kršimo Europsku povelju o lokalnoj samoupravi, kršimo masu stvari, a to je sve nastalo u onoj famoznoj Vladi, gospodina čiji su tadašnji službenici pisali protuzakonito rješenje o mom porezu na kampanju od 18,5 milijuna kuna. To je sve nastalo u to vrijeme. Morate to znati. A tome ću nešto više reći koncem devetog mjeseca kad sam rekao da ništa više neće biti kao što je bilo. Sad sam vam otkrio dio onog što će biti”.

Bandić je kazao kako će tada govoriti o licemjerstvu. “Jer Bandić nakon 20 godina, izvršavajući drugu izvršnu funkciju ove zemlje treba progovoriti o licemjerstvu, o duplom moralu svih onih koji su visili pred vratima gradonačelnika i tražili kojekakve protekcije. Nešto ću o tome reći. Neće mirno spavati nakon toga, budite sigurni. A ja ću mirno spavati. Treba reći Hrvatskoj u lice. I o nekim ljudima poimence što ih ide pa šta koštalo da koštalo. Moraju se jednom baciti karte na stol”, rekao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Stigmatizirati Bandića da vodi spregu familijarnosti, rodjaštva, da zapošljava po ovom i onom ključu, a dotle od mene traže to isto, a ja to ne radim. Da bi zamaglili po onoj Njegoševoj ‘ne pada snijeg a prekrije brijeg nego da prekrije trag’, e bogami ćemo morati nešto reći na tu temu. Sad sam vas malo iznenadio”, rekao je Bandić.

Nije htio precizirati ne koje ljude je mislio. Ponovio je da čeka kraj rujna. “Znate vi koliko ja debelu knjigu ovdje imam. I to dobro zakopanu”, zaključio je Milan Bandić.

EKSKLUZIVNO BANDIĆ DAJE OSTAVKU na položaj gradonačelnika i ulazi u utrku za predsjednika!

BANDIĆEV MANEVAR OKO RUJANSKOG IZNENAĐENJA: Ne odustaje, ali opet je promijenio plan

Komentiraj