HINA/ Dario GRZELJ/

Bandić i Peruško manipuliraju podacima”

Marica Vidaković, predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, protivi se sporazumu kojeg je izvanredni povjerenik Favros Peruško sklopio s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim Holdingom.

“Gradonačelnik Bandić i povjerenik Peruško manipuliraju podacima. Ne govore cjelovitu istinu. Dobavljači su potpisali s Agrokorom sporazum po kojem će naplatiti do 40 posto staroga duga. Oni koji nisu potpisali ugovor naplatili bi 10 posto duga. Bandić i njegovi ljudi nisu htjeli uzeti tih 40 posto, već su se postavili kako su oni drugačiji od ostalih dobavljača, posebni, važniji. I kad je postignut osnovni nacrt nagodbe, tad je Bandić shvatio kako će izgubiti gotovo 95 posto starog duga, dok bi granični dug čekao četiri godine”, rekla je Vidaković za tportal.

Tvrdi da je Peruško Gradu Zagrebu pristao isplatiti preko 80 posto starog duga i 100 posto graničnog duga, te poručuje da je sve ostalo obmana javnosti. “Stavit ću prigovor kao predstavnica dobavljača. Više nas ništa ne veže za postignuti dogovor, jer ga je prekršio izvanredni povjerenik. Stvorio je opasan presedan! Peruško selektivno postupa prema određenim dobavljačima, što je protuzakonito”, poručila je Vidaković.

Komentiraj