BANDIĆ: “Donirat ću 20 posto svojih primanja do daljnjeg”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je u srijdu konferenciju za novinare na kojoj je bilo riječi o potresima u Zagrebu i njihovim posljedicama, te o koronavirusu.

Na konferenciji je rečeno da je objavljen javni poziv za prijave štete od potresa. Postoji mogućnost da se to obavi elektronski. Prihvatit će se zahtjevi onih koji imaju najmanje 60 posto štete na objektu.

Pavle Kalinić rekao je kako su do sada primili preko 20.000 prijava šteta na objektima. Zamjenica gradonačenika Jelena Pavičić Vukičević rekla je kako je u Cvjetnom naselju 270 korisnika. Vatrogasci su imali 540 intervencija i izvida, prenosi Dnevnik.hr.

“Svi koji imaju problema za zgradama, dimnjacima, javite se vatrogascim”, rekla je i najavila otvaranje novih linija za pomoć ljudima.

Otvorit će se javni poziv građevinskim tvrtkama diljem Hrvatske kako se što prije obnove građevine.

Poručio je da će ugostitelje, trgovce i obrtnike osloboditi najamnine gradskih prostora dok traje pandemija koronavirusa. Oni koji žive u zgradama neupotrebljivim nakon potresa neće morati plaćati režije gradskim tvrtkama. Očekuje i od državnih da učine isto. Tražit će od održave da se ne moraju plaćati ni komunalna davanja.

Bandić je kazao da će 20 posto svojih primanja davati u fondove za pomoć od koronavirusa i potresa.

Komentiraj