Bandić dolazi na premijeru Juričanova filma o “kumeku” Bandiću

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić doći će na premijeru dokumentarnog filma “Kumek” Darija Juričana, poznatog po istraživačkim i kritičkim dokumentarcima o Ivici Todoriću i Miroslavu Kutli, ali i po nesmiljenoj ironiji na račun Bandićeve sklonosti “kumekovskim” dogovorima.

“Poštovani g. Juričan, nastavno na Vaš ljubazni poziv potvrđujemo dolazak g. Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, na događanje, nedjelja, 22. studenoga 2020., u kinu SC, u 19:00 sati. Protokol Grada Zagreba”, objavio je Juričan dopis iz grada Zagreba na svojoj Facebook stranici “Želim biti Milan Bandić, gradonačelnik svemira”, nakon što je gradonačelniku poslao poziv da pogleda film koji će, bez ikakve sumnje, ponuditi zanimljiv pogled na njegove metode upravljanja Zagrebom.

Najavljujući premijeru, Juričan je, karakterističnom ironijom, podsjetio kako je “Bandić je šest puta biran za gradonačelnika grada Zagreba, koji nije samo glavni grad svih Hrvata, nego i glavni grad svih hrvatskih kriminalaca”.

Kao što je Juričanov film “Gazda” o Ivici Todoriću pratila istoimena knjiga, tako će i uz film Kumek biti predstavljeno istoimeno tiskano izdanje, komplementarno filmu, čiji su autori Saša Paparella i Hrvoje Appelt.

Komentiraj