Bandić: “Da su u gradskoj blagajni naše pare ne bi bilo pada rejtinga”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je komentirao pad kreditnog rejtinga Zagreba. Istaknuo je kako je to direktna posljedica pandemije koronavirusa, pada gospodarskog aktiviteta i izdvajanja 900 milijuna kuna u Fond za izravnanje. Ipak, poručuje Bandić, novca će za kapitalne projekte teza obnovu, koronu i one koji su manje oštećeni u poplavu – biti.

“Da su u gradskoj blagajni naše pare ne bi bilo pada rejtinga”, rekao je gradonačelnik novinarima i dodao da Grad Zagreb ne može imati veći kreditni rejting od Republike Hrvatske i da se ‘mora plivati’ u tim okvirima.

Potom je Bandić nabrojao te projekte – Jarunski most, produžena Branimirova ulica, uređenje Trga dr. Franje Tuđmana, javni prostor i uređenje atletskog igrališta na Sveticama. Dodao je da će u sljedećih nekoliko dana u javnost izaći s još dva-tri projekta.

Najavio je i da će Sljemenska žičara biti gotova prije skijaške sezone. “Nigdje se ne žurimo, a nismo odustali još da dio toga isfinanciramo europskim sredstvima, što je u tijeku. Korona je napravila svoje, tri i pol, četiri mjeseca ljudi iz Doppelmayra, iz Austrije, nisu mogli doći u Zagreb, a nećemo ništa napraviti da ne daj Bog nešto se dogodi kad pustimo gondole u probnu vožnju za desetak dana ili kad uporabnu dozvolu izdamo polovicom 11. mjeseca i pustimo žičaru u puni pogon”, rekao je Bandić.

Komentiraj