Igor Kralj/PIXSELL

BANDIĆ “Da sam ja bio premijer, slučaj Agrokor se ne bi dogodio”

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić gostovao je na N1 televiziji, gdje je, između ostalog, odgovarao na aktualna pitanja o gospodarenju otpadom u gradu, obnovi Trga žrtava fašizma i dogovoru s izvanrednim vladinim povjerenikom za Agrokor, Fabrisom Peruškom.

“Otpad je nešto što traje kao problem 60 godina od prvih tački otpada na Jakuševcu, kojeg smo sanirali – jedini gdje se proizvodi tri megavata energije. Iza toga pročiščivać u Zagreb je jedini takav. Treći je centar za gospodarenje otpadom kojeg smo mogli donijeti tek nakon donošenja Zakona o gospodarenju otpadom. Ako na šest sjednica Skupštine to riješim, bit ću zadovoljan. Bez konsenzusa struke i građana neću ići,” poručio je Bandić dodavši da će to platiti građani, kao i sve ostalo.

Gradonačelnik Zagreba također tvrdi da postoje sve dozvole za radove na Trgu žrtava fašizma, te da se, oni koje dozvole zanimaju, trebaju obratiti nadležnim uredima, a ne njemu.

“Ne ukida se karta od četiri kune, uvode se nove, dodatne,” rekao je Bandić na temu o novom poskupljenju Zetovih karata.

“Agrokor je 27 godina propusta svih Vlada koje se su oplemenile Todorića. On nije izrastao na ledini. Gradonačelnik nije bio premijer, da jesam, možda bi bilo drugačije. Ti koji su stvorili Todorića i probleme, sada ih nema nigdje. Neka izađu iz mišjih rupa i pokažu zašto su to napravili. Da sam ja bio premijer ne bi se dogodio Agrokor. Nisam lažno skroman, govorim istinu. Da su institucije radile to što treba, ne bi Todorić to napravio. Ali mi moramo živjeti, grad mora živjeti,” izjavio je Bandić, poručivši kako su u nagodbi “dobili točno kao i drugi”. “Ponosan sam na spas 3.500 ljudi u Tisku jer da to nismo napravili Tisak bi otišao pod led,” rekao je.

 

Komentiraj