BANDIĆ: “Čovjek koji vodi Zagreb 20 godina ne može naštetiti predsjednici”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je u Gradskoj upravi predstavio novi kolektivni ugovor za zaposlenike ZET-a, Zagrebačkog velesajma i Vodoopskrbe i odvodnje.

Na novinarsko pitanje je li njegova podrška Kolindi Grabar-Kitarović naštetila njezinim izbornim rezultatima u Zagrebu, kazao je da čovjek koji vodi Zagreb 20 godina ne može naštetiti nikome, pa ni predsjednici, te je poručio da je on – “rješenje, a ne problem”.

Upitan kako je shvatio više od osam posto glasova, koje je u Zagrebu dobio predsjednički kandidat Dario Juričan, koji je svoju kampanju temeljio na satiričnom prikazivanju Bandića kao simbola korupcije, odgovorio je kako je to demokracija, a on se ne bavi Juričanom.

“Mali ljudi se bave drugim ljudima, prosječni o stvarima, a veliki o budućnosti. Ako hoćete biti u novinama i medijima samo pljunite Bandića i vi ćete to prenesti. Ja se ne bavim s drugim ljudima, drugi se bave sa mnom, ja sam rješenje, a ne problem”, poručio je Bandić.

Poručio je da će se prema novinarima ponašati na isti način na koji se oni ponašaju prema njemu. “Ja čuvam svoje dostojanstvo, čuvam i vaše, i dok god budem na funkciji, to ću činiti. Ja sam Milan Bandić, može mi biti, ja sam se izborio da štitim svoj dignitet i svoje dostojanstvo, kad god je ugroženo. Među vukovima treba zavijati, a među janjadi blejati. Ja sam nešto i knjiga pročitao, uz ulicu koju orem svaki dan, za razliku od drugih koji iz salona vode politiku”, rekao je Bandić.

Komentiraj