BANDIĆ: “Bez Zakona o obnovi teško ćemo podržati raspuštanje Sabora”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorask je na konferenciji za novinaree Stožera civilne zaštite Grada Zagreba rekao da je je jednoglasan stav zastupnika Kluba Stranke rada i solidarnosti da će, ukoliko se ne izglasa Zakon o obnovi Zagreba, “teško podići ruke” za raspuštanje Sabora.

“Jutros smo imali sastanak kluba saborskih zastupnika. Teško će se dići ruke i opravdati građanima Zagreba da raspuštamo Sabor, samo da raspuštamo i da idemo na izbore, a da nismo donijeli Zakon o obnovi. To je jednoglasan stav kluba”, rekao je novinarima Bandić.

Dodao je da bi bio sretan kada bi se zakon donio u aktualnom sazivu Sabora. Ipak, smatra da će to biti teško, no dodaje kako “čuje da će već idući tjedan zakon ići u prvo čitanje u Sabor”.

Vjeruje da se zakon može donijeti po žurnom postupku. “Još uvijek ima vremena da odgovorni na državnoj razini reagiraju kako treba jer je to prioritet svih prioriteta”, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Komentirajući najavu da će osobe u samoizolaciji moći ići na glasovanje, kazavši da je preduvjet za održavanje izbora “nulta ili skoro nulta stopa korone u Hrvatskoj”.

Nije želio komentirati najavu premijera Andreja Plenkovića da će država plaćati najam stanova onima koji su u potresu ostali bez doma, nazvavši to vortualnim stvarima.

Komentiraj