Bandić: Besplatni udžbenici na stolovima 4. rujna

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U povodu završetka distribucije besplatnih udžbenika za osnovnoškolce, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak Osnovnu školu Pavleka Miškine, istaknuvši da će 4. rujna udžbenici biti na stolovima osnovnoškolaca i srednjoškolaca.

 “Ukupno je riječ o 199 škola, nešto manje od 100.000 đaka i nešto manje od 90 milijuna kuna”, rekao je Bandić poručivši da ulaganju u znanje nema alternative.
Osim učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, pomoći će se i oko 1500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Županjskoj Posavini. Također, putem Caritasa Zagrebačke županije, knjige će dobiti i 100 djece najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.

“Ulaganje u obrazovanje i znanje nema alternative. U Europi možemo konkurirati jedino s više znanja i kompetencije, zato moramo osigurati mladima da se obrazuju, a ovo je jedan od načina”, poručio je zagrebački gradonačelnik.

“Zagreb je jedini hrvatski grad koji ove godine bilježi više rođenih nego umrlih”, pohvalio se Bandić ustvrdivši kako je to posljedica aktivne demografske politike koju on potiče zadnjih 16 godina.

Udžbenici će na klupama prvog dana nastave dočekati 58.718 učenika i učenica osnovnih škola kojima je osnivač Grad Zagreb (108 redovnih osnovih škola, četiri škole za učenike s teškoćama u razvoju, sedam privatnih škola, te tri ustanove u sustavu socijalne skrbi).
Grad Zagreb kupit će školske udžbenike za sve osnovnoškolce i srednjoškolce koji imaju prebivalište u Zagrebu, a polaze škole na područjima drugih županija.

Komentiraj