Bandić: Besplatni udžbenici na klupama u osnovnim i srednjim školama

Grgur Zucko/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu da će besplatni udžbenici učenike osnovnih škola dočekati na klupama krajem kolovoza, a srednjoškolce početkom rujna.

 “Udžbenici za osnovnu školu će 25. kolovoza biti na klupama, a za učenike srednjih škola 4. rujna”, rekao je Bandić u razgovoru za HRT Radio Sljeme. Kazao je da će besplatne udžbenike dobiti 100.000 učenika u 200 škola u Zagrebu, a to će Grad stajati 85 milijuna kuna.

Također, besplatne udžbenike za osnovnu školu dobiti će oko 1400 učenika s područja poplavljene županjske Posavine, te petstotinjak djece iz oko stotinu najugroženijih obitelji u Hrvatskoj.

 

  • Zagrebački gradonačelnik istaknuo je da će besplatne udžbenike dobiti svi učenici u osnovnim i srednjim školama koji se školuju u Zagrebu, bez obzira na mjesto prebivališta.

 

Upitan o najavi raspisivanja natječaja za direktore podružnica Zagrebačkog holdinga, odgovorio je kako ima informaciju da predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban planira krajem tjedna raspisati natječaje za direktore svih trgovačkih društava i javnih ustanova, te poručio da će biti izabrani stručni i kompetentni ljudi, bez obzira na “političku boju”.

“Oni koji rade i pokazali su rezultate ostat će raditi svoj posao. Oni koji su se umorili i zasitili trebali su već otići, a nisu – pokazat će im se da odu. Nećemo niti jedan propust napraviti da to bude javno, transparentno i da se izaberu najbolji ljudi”, rekao je Bandić.

Komentiraj