Bandcamp pokrenuo novu uslugu za streaming nastupa uživo

Platforma za streaming glazbe i maloprodaju Bandcamp pokrenula je novu uslugu za streaming uživo za sve glazbenike Bandcamp Live kako bi im olakšalo vrijeme bez koncerata koje je zaustavila pandemija koronavirusa i odrekao se zarade do daljnjeg. Osim streaminga nastupa uživo Bandcamp u novoj usluzi nudi glazbenicima i da prodaju svoj merchendise virtualnim putem, te razgovor sa publikom.

Obožavatelji će automatski biti obaviješteni kada izvođači najave neki svoj nastup dok će novi kupci ulaznica postat automatski pratitelji i mogu se dodati na mailing listu. Pri tom obećavaju potpuno transparentne cijene uz napomenu da će uzimati naknadu od 10 posto od prodaje ulaznica, ali da će se odreći svog udjela skroz do 31. ožujka 2021. godine.

“Kad je pandemija eliminirala glavni izvor prihoda glazbenika, odmah smo počeli smišljati način kako pomoći glazbenicima i izdavačkim kućama jer bez njih ne bi ni mi postojali.“, napisao je osnivač platforme Ethan Diamond u prigodnoj izjavi za medije gdje također stoji i da su već prikupili 35 milijuna dolara za glazbenike putem njihove inicijative “Bandcamp Fridays”, putem koje se Bandcamp odriče njihova udjela u prihodima od prodaje jedan dan svakog mjeseca.

“Bandcamp Live je sljedeći korak u našem nastojanju da pomognemo našoj zajednici da napreduje u ovo ludo vrijeme. Streaming nikada neće zamijeniti iskustvo nastupa uživo, ali vjerujemo da je to sljedeća najbolja stvar i pružit će glazbenicima moćan alat za povezivanje sa svojim obožavateljima.“ , dodao je na kraju izjave prvi čovjek Bandcampa.

 

Komentiraj