BAN KI-MOON PORUČIO “Napadi samo povećavaju odlučnost u borbi protiv ekstremizma”

Petar Glebov/PIXSELL

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon i Vijeće sigurnosti osudili su napade u petak u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj i pozvali na procesuiranje odgovornih, a Ban je istodobno izjavio da su napadi samo pojačali odlučnost UN-a u borbi protiv ekstremizma.

“Umjesto slabljenja odlučnosti međunarodne zajednice u borbi protiv pošasti terorizma, ti gnjusni napadi samo će pojačati odlučnost Ujedinjenih naroda da pomogne u borbi protiv onih koji su skloni ubijanju, razaranju i uništavanju ljudskog razvitka i kulture”, izjavio je glasnogovornik UN-a Farhan Haq.

[quote_box_center]

  • Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon i Vijeće sigurnosti osudili su napade u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj
  • Pozvali su na procesuiranje odgovornih
  • Ban je izjavio da su napadi samo pojačali odlučnost UN-a u borbi protiv ekstremizma

[/quote_box_center]

Islamistički militanti ubili su u petak najmanje 37 osoba u tuniskom ljetovalištu i 25 ljudi u šijitskoj džamiji u Kuvajtu te dekapitirali muškarca u američkoj kemijskoj tvornici u Francuskoj.

“Članovi Vijeća sigurnosti naglašavaju potrebu privođenja počinitelja tih groznih djela terorizma pravdi”, poručilo je u priopćenju 15 članica Vijeća sigurnosti.

Korisnici Twittera koji podupiru terorističku skupinu Islamsku državu (IS) objavili su u petak tri fotografije osobe za koje tvrde da je počinitelj masakra u Tunisu. Na fotografijama je muškarac s puškom snimljen s leđa. Autentičnost fotografija nije potvrđena.

Komentiraj

Source:V.T./Hina