Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u petak se osvrnuo na istupe svojih bivših kolega iz SDP-a, ali i nekih splitskih gradskih vijećnika vezano za njegov novi politički angažmana u Bandićevoj stranci BM 365 – stranka rada i solidarnosti, s kojom zajedno izlazi na lokalne izbore, preporučivši im da se Split izdigne iz sveopće krize u državi.

Baldasar u priopćenju ocjenjuje kako je počela prljava i bespoštedna utakmica u kojoj mnogi zaboravljaju na interese Splita. Ocjenjuje da se iz izjava njegovih do jučer najbližih stranačkih kolega iz SDP-a i pojedinih gradskih vijećnika, vidi kako su politikantstvo i političke diskreditacije ispred javnog interesa te političke i ljudske odgovornosti.

Osvrnuo se i na prozivke povjerenika splitskog gradskog odbora SDP-a Darka Parića, glede sporazuma i dogovora s Bandićevom strankom o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.

“Gospodin Parić, povjerenik ‘ nove partije’, u svom je jučerašnjem priopćenju medijima još jednom potvrdio da se u novom SDP-u razgovori kažnjavaju izbacivanjem iz stranke, čime je opet podsjetio na činjenicu da u SDP-u od demokracije nije ostalo ni D. Ipak, nekima je dopušteno što drugima nije, jer bi zbog političkih pregovora i razgovora u tom slučaju i po logici gospodina Parića, trebalo već odavno smijeniti Zorana Milanovića”, naveo je splitski gradonačelnik.

Nadalje Baldasar tvrdi kako se Parić upustio u ‘prljave udarce ispod pojasa’ dovodeći njegovo ime u vezu sa Zdravkom Mamićem.  Dodaje kako se u nedostatku argumenata pokušavaju probuditi niske strasti i plasirati spinovi koji su čak i u kontekstu političke borbe – degutantni.

“Moj stav prema Hajduku, vodstvu HNS-a i sve što sam u tom kontekstu govorio i činio, govori sve o meni kao čovjeku, gradonačelniku , političaru pa i štovatelju Hajduka, koji sport ne želi prljati prizemnim političkim nadmudrivanjima. Inače, gospodina Mamića nikad u životu nisam sreo”, kaže splitski gradonačelnik.

Postavlja i pitanje što je SDP učinio dok je bio na vlasti za dobrobit sporta i Splita uopće? “Iz pristojnosti prema građanima trebali bi barem šutjeti. Ili će opet zamoliti Borisa Lalovca da iz Zagreba glumi velikog Hajdukovca?”, upitao je Baldasar.

Tvrdi da su i neki od ostalih splitskih vijećnika, među kojima prednjači stranka Pametno, kao samoproglašeni moralni i politički autoritet, “očito izgubili fokus s interesa građana i grada”.

Kaže da u Gradu Splitu ima toliko projekata i posla da bi bilo “puno pametnije od stranke Pametno da suzbiju ego i energiju usmjere u razvoj i boljitak grada”.  I svoje bivše kolege iz SDP-a, a sada oponente, Baldasar poziva da prihvate činjenicu kako je on još uvijek gradonačelnik Splita, i da ne produbljuju krizu, jer će ispaštati svi a prvenstveno Splićani.

Zato  poziva na rad i preporučuje da se Split izdigne iz sveopće krize koja vlada u državi. “Možda nam nogometna euforija koja predstoji pomogne da ohladimo glave, probudi zdravi sportski duh, ‘fair play’ i ujedini nas, barem dok traje Europsko prvenstvo”, navodi u priopćenju splitski gradonačelnik  Baldasar.

Komentiraj