Dogradonačelnica Splita Aida Batarelo kandidatkinja je splitskog ogranka SDP-a za gradonačelnicu Splita, izvijestila je u ponedjeljak na konferenciji za novinare, dodavši kako je iz gradske uprave obaviještena da ju je gradonačelnik Ivo Baldasar danas razriješio dužnosti, zbog čega će se posvetiti kampanji.

Batarelo je novinarima izjavila kako je očito da su u strahu velike oči, zbog čega je razriješena s dužnosti, te su joj ukinute sve ovlasti.

“Ovakva odluka gradonačelnika mi je iznenađenje. Ništa prethodno nije dalo naslutiti da bi se takvo što moglo dogoditi. Sada ću prvo ići na godišnji odmor nakon čega ću se posvetiti kampanji”, kazala je, dodavši kako je gradonačelniku prethodno najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu.

Batarelo je također rekla da kampanja za nju predstavlja nastavak rada, da će u kampanji biti mjesta “za sva četiri kantuna kuće” – za socijalu, poduzetnike, djecu i umirovljenike”.

Na novinarski upit kazala je da joj nije naveden razlog zbog čega su joj ukinute ovlasti dogradonačelnice. Napomenula je da 2013. godine Ivo Baldasar izbore nije dobio sam, ali će ih sada izgubiti sam.

Ustvrdila je da Splićani smatraju njenu kandidaturu logičnim slijedom.

Građani su me vrlo često zaustavljali, slali mailove, tražili odgovore, rekla je Batarelo. Mislim da taj posao mogu odraditi vrlo korektno, sve svoje iskustvo sam utrošila u svoj mandat, a ljudi to prepoznaju zbog čega očekujem dobre rezultate na izborima, dodala je.

Na novinarske upite kazala je kako ima viziju grada u kojoj treba biti mjesto za industriju, da Split što se tiče IT sektora, treba postati hrvatska Kalifornija jer turizam nije dovoljan i on je samo “šlag na torti”.

Turizam, smatra Batarelo, treba biti na drugi način usmjeren. Split je doživio turistički bum, ali ga, kaže, treba kanalizirati na ispravan način. Smatra da neke javne i izgubljene sadržaje koji su nestali iz centra grada treba vratiti, a jedan od takvih je i koncertna dvorana koja bi se uskoro trebala početi graditi.

Komentiraj