Ivo Cagalj/PIXSELL

Baldasar čestita HDZ-u i Most-u, žali samoga sebe

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, koji je bio nositelj liste Koalicije za premijera Milana Bandića doživjevši debakl sa samo 303 osvojena glasa, čestitao je u utorak pobjednicima izbora HDZ-u i Most-u i izrazio žaljenje zbog rezultata SDP-a, a iznimno žali sebe što je tako loše prošao.

Mnogi su mu rekli da mu nisu htjeli dati glas zato što bi to bio “bačeni glas” kaže Baldasar dodajući kako mu je većina kolega sugerirala da ne ide na izbore, no nije ih želio poslušati.

“Život se sastoji od uspona i padova. Nije mi ovo prvi put. Imam skoro 60 godina u kojima sam doživio padove i uspone. Poanta je dignuti se i nastaviti se dalje boriti”, poručio je Baldasar.

O mogućoj daljnjoj suradnji s Bandićem rekao je da će se nastaviti na drugačiji način, podsjetivši da je njihova prioritetna ideja bila povezati Zagreb i Split, u čemu su djelomično uspjeli, što mu je drago zbog potencijalnih tenzija sjevera i juga, Zagreba i Splita, te Dinama i Hajduka.

Loše rezultate opravdao je time da nije imao strukturu, organizaciju i stranku, već samo skučena financijska sredstva i malo vremena, te je najavio da će se kandidirati na lokalnim izborima iduće godine.

Komentirajući rezultate izbora ustvrdio je kako je Zoran Milanović trebao dati neopozivu ostavku zajedno sa svim članovima Predsjedništva SDP-a jer nije samo on kriv za poraz.

“U SDP-u je u zadnje vrijeme nestalo demokracije i tolerancije, SDP se pretvorio u autokratsku stranku podređenu vođi, pa bi svi koji su ga slijepo podržavali trebali otići”, kazao je Baldasar. Najveća je ironija, smatra, što ga je Milanović optuživao za “ustaštvo i desničarenje”, dok se sam dodvoravao biračima “na proustaški način” i koristio se neprimjerenim rječnikom.

Baldasar drži da bi najbolji kandidat za novog predsjednika SDP-a bio bivši koprivnički gradonačelnik i sadašnji predsjednik Uprave  Podravke Zvonimir Mršić, a u SDP bi se vratio ako bi se stranka transformirala, s promjenjenim statutom i pravilima igre, uz puno više demokracije, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Komentiraj