BAKLJADA NA DERBIJU: Dinamo kažnjen sa 130 tisuća kuna, Hajduk sa 65 tisuća

Dicsciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer u četvrtak je objavio kazne za klubove iz utakmica 36. kola HNL-a i prve utakmice kvalifikacija za HT Prvu ligu.

Dinamo i Hajduk u posljednjem su kolu odigrali derbi na Maksimiru. Dinamo je kažnjen sa 130 tisuća kuna, a hajduk sa 65 tisuća kuna. “Na utakmici Dinamo-Hajduk pripadnici navijačke skupine Torcida smješteni na južnoj tribini zapalili su više od 40 pirotehničkih naprava, a posebno u periodu 57.-61. minuta kada je zbog ubačenih baklji u teren igra bila u prekidu 90 sekundi. Pripadnici navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini tijekom utakmice zapalili su više od 80 pirotehničkih naprava pri čemu su u 76. minuti oko 20 ubacili u teren pa je igra bila u prekidu 220 sekundi”, navodi Klakočer.

Osijek je kažnjen s 12 tisuča kuna zbog osam baklji, koje su u 89. minuti utakmice protiv Inter Zaprešića upalili pripadnici Kohorte.

Na prvoj utakmici kvalifikacija za HT Prvu ligu između Šibenika i Istre, pripadnici navijačke skupine Funcuti tijekom utakmice zapalili su 15 pirotehničkih naprava od čega je 5 baklji ubačeno u teren pa je igra u drugom poluvremenu bila u prekidu 70 sekundi. Pripadnici navijačke skupine Demoni zapalili su 4 baklji i pritom uzrokovali dva kraća prekida igre u prvom poluvremenu.

Šibenik je zbog toga kažnjen s 15 tisuća kuna, a Istra s 10 tisuća kuna.

Komentiraj