Bakić: “Stožer je izgubio autoritet, odluka o Vukovaru ozbiljno mu krši ugled”

Zeleno-lijevi blok vrlo je nezadovoljan načinom na koji Vlada i Stožer civilne zaštite upravljaju koronakrizom, izjavio je za N1 saborski zastupnik platforme Možemo i redoviti profesor na PMF-u Damir Bakić.

“Svjedoci smo gubljenju povjerenja i autoriteta Stožera. To je plod neprincipijelnosti Stožera. Iz dana u dan dobivamo proturječne procjene o širenju pandemije i što trebamo poduzeti”, komentirao je Bakić pa dodao kako bi trebalo, kao što i Ivan Đikić savjetuje, da se osmisle mjere u više faza. “Osnovno je da svi budemo svjesni što nam je činiti i da znamo okolnosti u kojima se mjere pooštravaju ili ublažavaju”, rekao je.

Za odluku Stožera civilne zaštite kojom je ukinuta zabrana okupljanja radi obilježavanja blagdana, čime je omogućeno neograničeno okupljanje u Koloni sjećanja u Vukovaru, rekao je kako je to “još jedan od elemenata koji su ozbiljno poljuljali povjerenje u rad i ugled Stožera. U upravljanju krizom vidimo puno neprincipijelnosti”.

Komentirao je i poreznu reformui rekao da je “peti krug porezne reforme još jedan novi moment”. “Danas su ti zakoni bili raspravljeni na saborskom Odboru za financije i proračun. Imamo ozbiljne zamjerke na koncepciju poreza na dohodak, koncepcija je jednolika i smatramo da sustav treba biti progresivniji”, rekao je. Za koji dan će, kaže, Zeleno-lijevi blok predstaviti svoj prijedlog.

Podržavaju prijedlog oporbe za interpelacijom zbog afere Krš-Pađene i zahtjev za smjenom ministra Tomislava Ćorića. “Bit ćemo kritični u tom smislu”, poručio je Damir Bakić.

Komentiraj