Baka preminule: “Socijalna radnica je rekla da joj zakon brani skidati dijete kako bi vidjela modrice”

Baka preminule djevojčice svjedočila je za dnevnik.hr što se dogodilo kobne srijede kada je dijete u svojem domu zadobilo po život opasne ozljede.

“Čula sam kako je zaplakala i vrisnula. Čula sam joj mater… Dok sam ja izletila… Nikad, nikad u pidžami nisam izletila. Izletila sam da vidim. Ona *** drži u rukama, dijete mrtvo, leti niz ulicu i zove njega. Oni izlete, tu je ova kuća, izlete. Što je bilo, ona kaže, eto, gotovo je, mrtva je. Umivali su dijete, ja sam stavila maloj ovako ruku na prsa, srce ovako radi. To nikad nisam vidjela koliko sam stara za moje godine. I on kaže hitna, vozi na hitnu. Ne hitna, ne hitna, otići će nam djeca, otići ćemo u zatvor. On je dijete stavio u auto i odvezao na hitnu”, rekla je baka preminule djevojčice.

Ustvrdila je da je majka ranije prikrivala djevojčici ozljede. “Šminkom, sjenilo. Ja vidim, ja nisam ni primijetila da je dijete imalo plavetnilo ispod očiju. Što da ja vama kažem? Što ja vama na to imam reći? Nije mi dala unuku, ja sam išla u Centar. Čim sam vidjela prvu masnicu na mojoj unuci, ja sam otišla u Centar, prijavila sam je”, kazala je baka. ”Ja sam rekla anonimno. A nema veze, je l’ ja rekla ime ili ja prijavila anonimno, to je nasilje nad djetetom. Oni su došli. Ja sam rekla da dijete ima modrice. Drugi dan je došla gospođa koja je bila u nadzoru. Kaže dijete je spavalo. Da ona po zakonu nije smjela skidati dijete”, rekla je baka.

Rekla je da ne brani ni svog sina. “Njega ne branim, nek’ je moj sin. Ja samo mogu reći – ako je znao, a morao je znati. Kad sam mu rekla ”dijete je plavo”, ona je njemu rekla ‘udarilo se dijete’. Svi su oni zakazali. Svi su oni zakazali. Centar. On kao otac”.

Kaže da je i njezin sin nasilan. “Moj sin je izvršio nasilje prošle godine nada mnom, manipulacijom njezinom. On jest pokojnog oca tukao, to nemamo, tu ima dokaza. Ona je malo, malo odlazila, papiri svi imaju, svi dokazi postoje, u Centru isto dokazi postoje”, istaknula je baka.

Baka je primijetila i prijavila da dijete ima svrat. “Ja sam to prijavila, sad vam kažem. Ja sam otišla u četvrtak i rekla sam: ‘Molim vas sad sam došla i neću više doći, nemojte reći da sam ja bila. Maloj opada kosa, mala sva je po vratu izgrebana, mala je plava, mala jednostavno, kako da vam kažem, utučena. Molim vas, spašavajte dijete! Zašto ste dijete uzeli iz obitelji? Molim vas, spašavajte dok nije kasno, ona nju maltretira. U utorak su bili kod psihologa u Centru, ona je kažem, povratila tamo. Ona je rekla da je viroza, majka. Gospođa rekla da je vodi doktoru. U srijedu, a u srijedu se desilo to šta se desilo. Sam dragi Bog zna… Ja da sam znala da je ona moju unuku toliko tukla, ja bih joj slomila ruku”, rekla je baka preminule djevojčice.

Komentiraj