Svečanom dodjelom nagrada i proglašenjem pobjednika u nedjelju je u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptici završio 17. međunarodni Naj, naj, naj festival, a najboljom predstavom festivala proglašena je predstava “Bajka o Žar ptici” GK Žar ptice, koja je osvojila i nagrade za najbolju režiju te sporednu mušku ulogu,

Festival osnovan 2001. s idejom da djeci Zagreba daruje najbolje predstave iz cijele Hrvatske za proljetne školske praznike ove je godine zabilježio iznimnu posjećenost, pa je devet domaćih i četiri inozemne predstave prikazane od 19. do 23. travnja pogledalo više od 3,5 tisuće gledatelja, priopćili su iz Žar ptice.

O najboljima u čak 11 kategorija odlučio je  stručni žiri u sastavu Želimir Mesarić kao predsjednik, te članovi Bojana Radović, Marija Sekelez, Mia Mitrović i Marko Makovičić.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je Gradskom kazalištu Žar ptici za predstavu “Bajka o Žar ptici”, dok je Ivica Boban odnijela nagradu za najbolju režiju te predstave, a Zoran Pribičević nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u istoj predstavi.

Tri nagrade osvojila je i predstava “Pola Pola” u izvedbi Teatra  Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec, koja je Dunji Fajdić donijela nagradu za najbolju glumicu, Maji Katić za najbolju sporednu žensku ulogu, a za istu predstavu nagrađena je i Milena Begovac, nagradom za najbolji tekst.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Fernandu Morenu za uloge u predstavi “Super junak” u izvedbi teatra El perro azul iz Španjolske.

Nagradu za najbolju zajedničku glumačku igru osvojili su Yuval Cohen i Amnon Wolf za predstavu “Susjedi” u izvedbi Nephesh teatra i Mofa teatra iz Izraela.

Najbolju scenografiju, po mišljenju stručnog žirija, napravila je Vesna Šuput za predstavu “Ima da te ima” u izvedbi Istarskog narodnog kazališta Pula, dok je najbolji ukupan umjetnički dojam s naglaskom na kreativnu i inventivnu animaciju ostvario Marko Dukić u predstavi “Pustolovine Boleta Komete” u izvedbi Nevid Teatra u koprodukciji s Gradskim pozorištem Jazavac iz Banja Luke.

Dodijeljena je i nagrada za kreaciju lutaka, i to Ani Sekulić za predstavu “Zagrebački vremeplovci” u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka.

Nakon dodjele nagrada GK Žar ptica izvan konkurencije izvela je predstavu “Ja i moji osjećaji”.

U proteklih 17 godina na Naj, naj, naj festivalu prikazano je gotovo 270 predstava, od kojih su 60-ak izvela dječja kazališta iz cijelog svijeta. Festivalske predstave od osnutka do danas posjetilo je više od 70 tisuća posjetitelja.

Komentiraj

PREKOJurica Galoic/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakTudor izgubio derbi od Fenerbahčea
Sljedeći članakLIGA PRVAKA Pobjede PSG-a i Kiela
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.