BAČIĆ: “Znamo da se protiv Bandića vode sporovi, ali nekorektno je prekinuti suradnju”

Predsjednik HDZ-ova kluba zastupnika Branko Bačić u utorak je za N1 komentirao koaliciju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

“Što se tiče koalicije, čuo sam izjave jednog dijela naših stranačkih dužnosnika. Ja bih koaliciju na razini Grada Zagreba prepustio gradskoj organizaciji, da ona sama utvrdi na koji će način dalje surađivati s Bandićem. Ne bih ulazio u njihove odluke”, rekao je Bačić.

Dodao je da ima dovoljno vremena da se predstavi kandidat HDZ-a, koji bi na idućim izborima bio kandidat za zagrebačkog gradonačelnika. “I u ovakvoj konstelaciji snaga stranka može i mora pronaći rješenje kako polučiti što bolji rezultat na izborima”, poručuje Bačić.

Komentirao je i stanje u vladajućoj koaliciji. “Na razini stranke nije bilo govora o smetnjama u odnosu s Bandićem. Mi smo sa zastupnicima Stranke rada i solidarnosti započeli koaliciju na početku mandata s tada puno manjim klubom, postavljali smo se i tada i danas tako da je Milan Bandić gradonačelnik Zagreba, predsjednik stranke koja ima parlamentarnu dimenziju i da smo svjesni činjenice da se protiv njega vode određeni sudski sporovi, da Državno odvjetništvo vodi postupke, ali u ovom trenutku i ne bi bilo niti politički korektno, nakon što smo dvije i pol godine bili zajedno, sada iz nekakvih razloga prekidati suradnju na način da sada imamo neku naknadnu pamet”, rekao je Bačić.

“Svjestan sam činjenice da bi eventualni izlazak iz koalicije zagrebačkog HDZ-a i Milana Bandića sigurno imao refleks i na nacionalnoj razini, ali ako je Grad Zagreb odlučio da neke stvari ne može podržati, to je njihova legitimna odluka”, zaključio je Bačić.

Komentiraj