Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je komentirao situaciju u Vukovaru u kojemu je pretučen učenik srpske nacionalnosti, istaknuvši da “polako počinje biti jasna izjava premijera da se u Hrvatskoj stvara spirala govora mržnje“ te da „incidenti polako postaju zabrinjavajući”.

“O tome smo jučer govorili na konferenciji za novinare i mislimo da polako počinje biti jasna izjava premijera da se u Hrvatskoj stvara spirala govora mržnje. Na sve nas, pa i na novinare, apeliram da osvijeste što to znači. Mislim da smo odgovorni svi ako svojim političkim djelovanjem ne spriječimo nastavak te spirale. Potrebno je stati, potreban je razgovor, dijalog, ako postoji problem, a problema ima, potrebno je te probleme riješiti, i u Gradu Vukovaru, pa i u Zagrebu, zaustaviti ovo što se događa, jer incidenti polako postaju zabrinjavajući“, ocijenio je Bačić.

Na pitanje je li gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odgovoran za premlaćivanje učenika jer je objavio video u kojemu se vide lica te djece, Bačić je rekao da je „teško direktno povezati izjavu gradonačelnika Vukovara s događajem koji se dogodio“.

“Mi smo u stranci rekli što mislimo o toj izjavi, premijer je pozvao gradonačelnika Vukovara na razgovor i nadam se da će u idućim danima doći do smirivanja takvih napetosti“, vjeruje Bačić.

Upitan nije li licemjerno pozivati na suživot u Vukovar, a djeca i dalje idu u razdvojene škole, Bačić je kazao da je „potrebno više razumijevanja, dogovaranja, uvažavanja s jedne i druge strane“. „Ne bih ovdje nikoga direktno optuživao, nego bih pozvao na razum svih koji mogu pridonijeti da se situacija smiri, to nam je najvažnije“, zaključio je Bačić.

Komentiraj